Personalized demo

Medical Center for Cardiovascular Diseases

Start online consultation

Dr Stefan Dimitrov

Endocrinology, Internal medicine, Covid-19 consultation, 30 years of experience

Д-р Стефан Димитров е ендокринолог в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на захарен диабет, метаболитен синдром, заболявания на щитовидната жлеза, остеопороза, нарушения в калциево-фосфорната обмяна, хипофизни и надбъбречни заболявания. Има изследователски опит в клинични изпитвания. Бил е главен изследовател в клинично изследване на "Смесена дислипидемия" — клинична фаза 3 в периода от 2013 г. до 2014 г. Д-р Димитров не преглежда деца. Образование Завършва Медицински университет София през 1991 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2002 г. и 2006 г. Квалификации - В периода от 2011 г. до 2015 г. преминава обучения по "Добра клинична практика"; - Курс Ехография на щитовидна жлеза; - Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по ендокринология; - Участие в национални конгреси и семинари по специалността. Биография След своето дипломиране в периода от 1991 г. до 1996 г. д-р Димитров работи като ординатор в МБАЛ Пирдоп, а от 2000 г. до 2004 г. в I-во Вътрешно отделение към болницата. От 2003 г. до 2018 г. практикува във II МБАЛ София, като в продължение на 4 години е Началник на Отделението по Ендокринология. Към момента е част от екипите специалисти на МЦ 1 Пирдоп и МЦ по сърдечно-съдови заболявания София. Допълнителна информация www.cardio-center.eu

Dr Vanya Deneva, md

Neurology, 15 years of experience

Уважаеми пациенти, моля да имате предвид, че консултациите които предлагам в Healee са допълнение към основната ми форма на работа и са полезни при проследяване на пациенти, обсъждане на резултати от изследвания, уточняване на терапия. При неизяснени заболявания могат да помогнат за по - бързо и правилно насочване на диагностично -лечебния процес. Консултацията най - често е под формата на писмена дискусия или като разговор в предварително уточнен час. Този тип консултация Не е подходяща при спешни състояния или за поставяне на диагноза без да е проведен физически преглед! Д-р Ваня Денева е специалист невролог в София с над 15 години опит. Диагностицира и лекува пациенти със заболявания на централна и периферна нервна система. Извършва специализираното изследване Ехо - доплер на каротидните и мозъчни артерии. Има богат опит с пациенти с мозъчно-съдови заболявания, каротидна патология, дегенеративни заболявания на централната нервната система - деменция и Паркинсонова болест, възпалителни и автоимунни нарушения от централен и периферен произход, главоболие. Д-р Денева провежда консултации и проследяване на пациенти над 18 години. Образование Завършва Медицински университет София през 2005 г. Своята специалност Нервни болести придобива през 2016 г. Има придобита научна и образователна степен "Доктор" с дисертация на тема: "Миастенни кризи - диагностика, мониториране и съвременни терапевтични подходи". Допълнителни квалификации - 2012 - 2013 г. - Специализации по Обща неврология, Епилептология и Паркинсонова болест, университетска болница гр. Лил, Франция -2014 - Мозъчно-съдова патология, Многопрофилна болница в гр. Дюнкерк, Франция; - 2017 г. - Специализация Клинична хомеопатия към Европейска школа по Клинична хомеопатия; - 2018 г. - Завършен курс по Невросонография; - Член на Български лекарски съюз и Френски лекарски съюз; - Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността. Биография След своето дипломиране д-р Денева работи в Интензивния сектор на Клиника по Неврология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" София. 2015 -2018 г. д-р Денева работи като невролог в Клиника по Неврология към УМБАЛ "Александровска" София и като консултант към МЦ "Св. Пантелеймон" София. От 2018г. Д-р Денева е невролог в клиника по Неврология на ВМА-София и е част и от екипа консултанти на МЦ по сърдечно-съдови заболявания София и Аджибадем Сити клиник - Младост. Владее френски, английски, руски

Ass. Prof. Krasimira Hristova

Cardiology, Covid-19 consultation, 25 years of experience

Доц. Красимира Христова, дм е специалист кардиолог в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания (артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност), ехокардиография (ЕхоКГ трансторакална и трансезофагиална ), холтер мониториране на ЕКГ и артериално налягане , стрес ехокардиография , кардиопулмонален стрес тест . Автор е на много научни статии и учебници публикувани у нас и в чужбина, носител е на награда за млад изследовател на Международната Асоциация по хипертония през 2006 г., както и на редица отличия от национални и международни организации. Доц. Христова не преглежда деца. ОБРАЗОВАНИЕ Завършва Медицински университет Плевен през 1990 г. Своите специалности Вътрешни болести и кардиология придобива през 1999 г. и 2005 г. Защитава докторска степен върху приложението на новите ехокардиографски методи за оценка на миокардната деформация при пациенти след остър миокарден инфаркт. Успешно защитава магистратура в областта на Аdvance Medical Imaging в Кардиологията към Католически университет в Льовен, Белгия през 2009 г. Специализирала в образна диагностика в Медицински Университет, Грац, Австрия . ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ - Специализация в престижни университети в Австрия и Белгия; - Участие в разработването и клиничното приложение на първия софтуер за триизмерна миокардна деформация, съвместно с колектив от Белгия и Норвегия; - Секретар на работната група по ехокардиография към Дружество на кардиолозите в България от 2010 до 2014 г., а понастоящем Президент на работната група по ехокардиография към Дружеството; - Член на борда на Европейската асоциация по ехокардиография и борда на научния комитет на Американската асоциация по ехокардиография; - Участие в международни конгреси и семинари по специалността. Председател на Българска Асоциация по сърдечно съдова образна диагностика . БИОГРАФИЯ От 2013 до 2015 г. доц. Христова е избрана за Президент на International College of Cardiology (ІСС), от 2016 г. е Генерален Секретар на ІСС, Fellow на Европейската асоциация по кардиология и почетен член на IACS (Meждународна Академия по сърдечно-съдови заболявания). От месец декември 2013 г. е член на Борда на Директорите на Световната лига по хипертония. От 2015 г. доц. Красимира Христова е лектор и гост-професор в Creighton University, Oмаха, Небраска, САЩ. Към момента доц. Христова работи в Национална Кардиологична болница - София и е част от екипа специалисти на МЦ по сърдечно-съдови заболявания - София.

МЦ по Сърдечно-съдови заболявания е сформиран от водещи специалисти по сърдечно-съдови заболяния при деца и възрастни от най-големите специализирани центрове в тази насока в България. В консултативните кабинети работят утвърдени специалисти за оказване на специализирана медицинска помощ, както и изпълнение на медико-диагностични и високоспециализирани медико-диагностични дейности. Голяма част от специалистите са хабилитирани с висока квалификация и международен опит.


Address

Preobrajenie square, Sofia


Website

http://www.cardio-center.eu/

Connect with the practice in Healee, and ask its providers about symptoms and complaints, share health data, images, lab results. Get a consultation and treatment advice.

How to get online consultation via Healee app

Download Healee on the App Store or Google Play

Sign up and find your provider

Ask a question and get provider's answer

  • Paid consultation

    The provider will send you a payment request before the start of a paid consultation.

  • No prepayment needed

    You will not be charged before the provider sends a payment request and provides a response.