Dr. med. Stefan Dimitrov

Endokrinologie, Innere Medizin, Covid-19-Beratung, 30 langjährige Erfahrung

Д-р Стефан Димитров е ендокринолог в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на захарен диабет, метаболитен синдром, заболявания на щитовидната жлеза, остеопороза, нарушения в калциево-фосфорната обмяна, хипофизни и надбъбречни заболявания. Има изследователски опит в клинични изпитвания. Бил е главен изследовател в клинично изследване на "Смесена дислипидемия" — клинична фаза 3 в периода от 2013 г. до 2014 г. Д-р Димитров не преглежда деца. Образование Завършва Медицински университет София през 1991 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2002 г. и 2006 г. Квалификации - В периода от 2011 г. до 2015 г. преминава обучения по "Добра клинична практика"; - Курс Ехография на щитовидна жлеза; - Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по ендокринология; - Участие в национални конгреси и семинари по специалността. Биография След своето дипломиране в периода от 1991 г. до 1996 г. д-р Димитров работи като ординатор в МБАЛ Пирдоп, а от 2000 г. до 2004 г. в I-во Вътрешно отделение към болницата. От 2003 г. до 2018 г. практикува във II МБАЛ София, като в продължение на 4 години е Началник на Отделението по Ендокринология. Към момента е част от екипите специалисти на МЦ 1 Пирдоп и МЦ по сърдечно-съдови заболявания София. Допълнителна информация www.cardio-center.eu

Dr. med. Vanya Deneva, md

Neurologie, 15 langjährige Erfahrung

Уважаеми пациенти, моля да имате предвид, че консултациите които предлагам в Healee са допълнение към основната ми форма на работа и са полезни при проследяване на пациенти, обсъждане на резултати от изследвания, уточняване на терапия. При неизяснени заболявания могат да помогнат за по - бързо и правилно насочване на диагностично -лечебния процес. Консултацията най - често е под формата на писмена дискусия или като разговор в предварително уточнен час. Този тип консултация Не е подходяща при спешни състояния или за поставяне на диагноза без да е проведен физически преглед! Д-р Ваня Денева е специалист невролог в София с над 15 години опит. Диагностицира и лекува пациенти със заболявания на централна и периферна нервна система. Извършва специализираното изследване Ехо - доплер на каротидните и мозъчни артерии. Има богат опит с пациенти с мозъчно-съдови заболявания, каротидна патология, дегенеративни заболявания на централната нервната система - деменция и Паркинсонова болест, възпалителни и автоимунни нарушения от централен и периферен произход, главоболие. Д-р Денева провежда консултации и проследяване на пациенти над 18 години. Образование Завършва Медицински университет София през 2005 г. Своята специалност Нервни болести придобива през 2016 г. Има придобита научна и образователна степен "Доктор" с дисертация на тема: "Миастенни кризи - диагностика, мониториране и съвременни терапевтични подходи". Допълнителни квалификации - 2012 - 2013 г. - Специализации по Обща неврология, Епилептология и Паркинсонова болест, университетска болница гр. Лил, Франция -2014 - Мозъчно-съдова патология, Многопрофилна болница в гр. Дюнкерк, Франция; - 2017 г. - Специализация Клинична хомеопатия към Европейска школа по Клинична хомеопатия; - 2018 г. - Завършен курс по Невросонография; - Член на Български лекарски съюз и Френски лекарски съюз; - Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността. Биография След своето дипломиране д-р Денева работи в Интензивния сектор на Клиника по Неврология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" София. 2015 -2018 г. д-р Денева работи като невролог в Клиника по Неврология към УМБАЛ "Александровска" София и като консултант към МЦ "Св. Пантелеймон" София. От 2018г. Д-р Денева е невролог в клиника по Неврология на ВМА-София и е част и от екипа консултанти на МЦ по сърдечно-съдови заболявания София и Аджибадем Сити клиник - Младост. Владее френски, английски, руски

Doz. Krasimira Hristova

Kardiologie, Covid-19-Beratung, 25 langjährige Erfahrung

Доц. Красимира Христова, дм е специалист кардиолог в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания (артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност), ехокардиография (ЕхоКГ трансторакална и трансезофагиална ), холтер мониториране на ЕКГ и артериално налягане , стрес ехокардиография , кардиопулмонален стрес тест . Автор е на много научни статии и учебници публикувани у нас и в чужбина, носител е на награда за млад изследовател на Международната Асоциация по хипертония през 2006 г., както и на редица отличия от национални и международни организации. Доц. Христова не преглежда деца. ОБРАЗОВАНИЕ Завършва Медицински университет Плевен през 1990 г. Своите специалности Вътрешни болести и кардиология придобива през 1999 г. и 2005 г. Защитава докторска степен върху приложението на новите ехокардиографски методи за оценка на миокардната деформация при пациенти след остър миокарден инфаркт. Успешно защитава магистратура в областта на Аdvance Medical Imaging в Кардиологията към Католически университет в Льовен, Белгия през 2009 г. Специализирала в образна диагностика в Медицински Университет, Грац, Австрия . ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ - Специализация в престижни университети в Австрия и Белгия; - Участие в разработването и клиничното приложение на първия софтуер за триизмерна миокардна деформация, съвместно с колектив от Белгия и Норвегия; - Секретар на работната група по ехокардиография към Дружество на кардиолозите в България от 2010 до 2014 г., а понастоящем Президент на работната група по ехокардиография към Дружеството; - Член на борда на Европейската асоциация по ехокардиография и борда на научния комитет на Американската асоциация по ехокардиография; - Участие в международни конгреси и семинари по специалността. Председател на Българска Асоциация по сърдечно съдова образна диагностика . БИОГРАФИЯ От 2013 до 2015 г. доц. Христова е избрана за Президент на International College of Cardiology (ІСС), от 2016 г. е Генерален Секретар на ІСС, Fellow на Европейската асоциация по кардиология и почетен член на IACS (Meждународна Академия по сърдечно-съдови заболявания). От месец декември 2013 г. е член на Борда на Директорите на Световната лига по хипертония. От 2015 г. доц. Красимира Христова е лектор и гост-професор в Creighton University, Oмаха, Небраска, САЩ. Към момента доц. Христова работи в Национална Кардиологична болница - София и е част от екипа специалисти на МЦ по сърдечно-съдови заболявания - София.

МЦ по Сърдечно-съдови заболявания е сформиран от водещи специалисти по сърдечно-съдови заболяния при деца и възрастни от най-големите специализирани центрове в тази насока в България. В консултативните кабинети работят утвърдени специалисти за оказване на специализирана медицинска помощ, както и изпълнение на медико-диагностични и високоспециализирани медико-диагностични дейности. Голяма част от специалистите са хабилитирани с висока квалификация и международен опит.


Adresse

Preobrajenie square, Sofia


Webseite

http://www.cardio-center.eu/

Kontaktieren Sie das Krankenhaus in Healee und fragen Sie seine Ärzte nach Symptomen und Beschwerden, tauschen Sie Gesundheitsdaten, Bilder und Laborergebnisse aus. Lassen Sie sich beraten und behandeln.

So erhalten Sie eine Online-Beratun über die Healee-App

Laden Sie Healee im App Store oder bei Google Play herunter

Registrieren Sie sich und finden Sie Ihren Arzt

Stellen Sie eine Frage und erhalten Sie die Antwort des Arztes

  • Bezahlte Beratung

    Der Arzt wird Ihnen vor Beginn einer bezahlten Konsultation eine Zahlungsaufforderung senden.

  • Keine Vorauszahlung erforderlich

    Sie werden nicht belastet, bevor der Arzt eine Zahlungsaufforderung sendet und eine Antwort gibt.